اسپیس ایکس ۱۰۵ ماهواره به مدار زمین برد

اسپیس ایکس ۱۰۵ ماهواره به مدار زمین برد

اسپیس ایکس به طور موفقیت آمیز دومین موشک فالکون ۹ در سال ۲۰۲۲ میلادی را به فضا فرستاد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپیس، در این عملیات که روز پنج شنبه انجام شد، حدود ۹ دقیقه پس از پرتاب، قسمت اول آن به مقر فضایی روی زمین بازگشت و روی پدی فرود آمد که در چند مایلی مکان پرتاب قرار دارد.

کیت تایس مدیر بخش مهندسی قابلیت اعتماد(reliability engineering) اسپیس ایکس در این باره گفت: همانطور که شنیده‌اید، فالکون ۹ برای دهمین بار فرود آمده است. در کل، این صد و دومین عملیات بازیافت موشک شرکت به حساب می‌آید.حدود یک ساعت پس از پرتاب، ماهواره‌ها در مدار خود قرار گرفتند.

اسپیس ایکس ۱۰۵ ماهواره به مدار زمین برد

عملیات مذکور «ترنسپورتر ۳» نام گرفته که ۱۰۵ ماهواره را به مدار قطبی ببرد. ماهواره‌هایی که در این مدار قرار می‌گیرند از بالای قطب‌های زمین گذر می‌کنند. شرکت‌های رصد زمین بیشتر اوقات ماهواره‌ها را به این مدار ارسال می‌کنند زیرا راحت تر می‌توانند کل سیاره را هر روز رصد کنند.

۱۰۵ ماهواره این ماموریت اندازه‌های مختلفی داشتند به طوری که برخی کوچک‌تر از یک قوطی نوشابه، برخی به اندازه یک جعبه کفش و برخی دیگر به اندازه یک ماشین لباسشویی بودند.

اسپیس ایکس ۱۰۵ ماهواره به مدار زمین برد

ماهواره‌های اوکراینی Sich۲-۱ با وزن ۱۷۰ کیلوگرم بزرگ‌تر از بقیه بودند. این ماهواره‌ها برای ثبت عکس از سوی دولت اوکراین به فضا ارسال شدند. چند ماهواره متعلق به شرکت‌های ICEYE فنلاند و کاپلا اسپیس آمریکا نیز در این ماموریت به فضا ارسال شدند. این دو شرکت سعی دارند خوشه‌ای کوچک از ماهواره‌ها در مدار زمین بسازند. ناوگان ماهواره‌های آنها قابلیت‌های مشابهی دارد و برای رصد زمین، اقیانوس‌ها و یخچال‌های قطبی به کار گرفته می‌شود.

همچنین از این تعداد، ۴۴ ماهواره به شرکت «سوپر داو» تعلق داشتند که برای عکاسی از زمین به فضا ارسال شدند. این شرکت علاوه بر ابزارهای گفته شده، ناوگانی از ۲۴۰ ماهواره رصد زمین در مدار دارد.

اسپیس ایکس ۱۰۵ ماهواره به مدار زمین برد

از سوی دیگر شرکت «پلنت» تصاویری از قبل و بعد از عملیات پرتاب موشک فالکون ۹ اسپیس ایکس ثبت کرده است. در حقیقت این تصاویر با کمک خوشه ماهواره‌های اسکای ست ثبت شده است. این ماهواره‌ها به اندازه یک یخچال کوچک هستند و می‌توانند اجسامی روی زمین به کوچکی ۵۰ سانتی متر را رصد کنند.

کد خبر 5399844

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • رضا IR ۱۷:۳۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۵
      0 0
      اون قد ماهواره کردن بالا تو جو که دیگه جا نیس فردا روزی اگه کسی خواست برا اون را باید صد چراغ راهنمایی رانندگی بزارم که فقط به این ماهواره ها برخورد نکرد و همگی به زباله فضایی تبدیل میشن و میده ترکش نسخه همه ماهواره و ایستگاه فضایی و میپیچند. اگه ایران زود تجربه دیگه جا نمی مونه.خنده